tiistai 27. tammikuuta 2015

Sairastuvalta neuvolakuulumisia

Meillä on sairastettu.. tai tarkemmin minä ja neiti on sairasteltu. Itse pidin kuumetaudin ja päälle jäi nyt sitten järkyttävä flunssa. Tänään meillä heräsi toinen Niiskuneiti, kun aamulla neidilläkin olin iloisesti nenä tukossa. Sairastelu onkin imenyt lähes viimeisetkin mehut mammasta, kun vauvakin on heräillyt lahjakkaasti parin tunnin välein yöllä. Mutta vielä jaksaa hymyilyttää.. jos ei äitiä niin ainakin pikkumiestä!
 
 
Meillä on löytynyt rytmi vauvan syömäaikoihin ja nukkumiseen ---> tissillä ollaan jatkuvasti ja nukuta ei milloinkaan :D eli meillä eletään tiheän imun kautta! Ehkä se vähän alkaa jo helpottaa, koetetaan jaksaa! Aika menee kuitenkin niin nopeaan ja itku kurkussa, hormonihöyryissä pakkaan jo pienimpiä vaatteita laatikoihin takaisin. Meidän pienokainen kasvaa!
 
Kasvamisesta puheen ollen. Meillä oli tänään vauvan toinen neuvola. Minimies oli kasvanut hurjasti, edellinen neuvola oli 31.1, jolloin painoa oli 3320g ja nyt paino oli hurjat 4625g. Pituus oli hurahtanut pari senttiä, syntymäpituus oli 51cm ja nyt 53cm. Eli tukevassa kunnossa ollaan.
 
 
 
Isosiskokin pääsi mukaan neuvolaan tutustumaan, miten pikkuveljeä mittaillaan. Neiti täyttää parin kuukauden päästä viisi vuotta ja todettiinkin jo, että neidistä on tullut jo niiin iso tyttö. 
 
 
 
Meillä vietettiin viikko sitten äiti-tytär päivää, siirsinkin kuvat jo koneelle, että teen aiheesta postauksen, mutta kuume kaatoi sitten kokonaan, joten aiheesta lisää toivon mukaan huomenna :)
 


lauantai 10. tammikuuta 2015

Kun meitä onkin nyt neljä

Meidän elämä on jo tähänkin asti ollut suhteellisen kiireistä, joten välillä sain jo pienimuotoisia paniikkikohtauksia siitä, mitä arki tulee olemaan sitten kun meitä onkin neljä. Olin kuitenkin suht luottavainen, koska meillä neiti on jo kohta viisivuotias iso tyttö :) Tällä hetkellä arki koostuu tissittelystä parin tunnin välein ja neidin kanssa leikkimisestä. Siinä välissä yritetään laitella syömistä, siivota kotia ja ulkoiluttaa eläimet. Vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut!
 
 
 
Arki on lähtenytkin rullaamaan erittäin hyvin. Vauva on ollut suhteellisen helppo, ainakin vielä toistaiseksi! Yöt on katkonaisia, mutta vauva myös nukkuu sitten muutaman tunnin pätkiä kuitenkin. Neiti on innokas auttamaan hoitamisessa ja on erittäin suuri apu äidille! Itse yritän päivällä ottaa pieniä päiväunia nyt kun mies on vielä kotona. Mutta väsyttää kyllä, toivon mukaan yösyöntien väli pitenisi, ettei parin tunnin välein tarvitsisi nousta. Nyt kun mies on kotona, niin iso apu on ollut rintapumpusta, mies on voinut hoitaa yösyöttöjäkin ja on saanut vähän enemmänkin unta ja välillä on annettu pieniä määriä korvikettakin.
 
 
Itse olen parantunut/palautunut synnytyksestä yllättävän hyvin. Tämähän oli ensimmäinen alatiesynnytykseni, joten etukäteen jännitin kovasti, miten tästä palautuu. Vaunulenkkeilemään lähdetään varmaan jo huomenna ja liikuntaa tekisi jo enemmänkin mieli harrastaa, mutta aloitellaan pikku hiljaa. Tällä hetkellä energiaa ei riitä liikunnan aloittamiseen isommassa määrin, mutta treenihaaveet pyörii jo mielessä. Tässä vielä pikaisesti räpsityt kuvat väsymammasta :) Tää lähtee tissittelee!
 
 

tiistai 6. tammikuuta 2015

Kotikaaosta kesyttämässä

Raskauden viimeiset kuukaudet olin erittäin kipeä ja käytännössä liikunta oli vessaan ja jääkaapille ja välissä kaaduttiin sohvaan. Yhdet pikkujoulut kävin "juhlimassa" (siis syömässä) mutta muuten mentiin sohvalinjalla. Kauheat liitoskivut, sukkapuikot ja supistukset rajoittivat elämää todella paljon. Joka puolella oli aivan järkyttävä kotikaaos, joten nyt kun raskaudesta on selvitty, pitää alkaa järjestelemään tätä meidän kaaosta. Olohuoneemme on tällä hetkellä järjestelty ja uutta kotiin jo saatu hankittua. Tykkään ihan älyttömästi, keltainen on ehdoton lempivärini! Tältä meillä nyt näyttää..
 


 
 
Täytyy todeta, että kierrättäminen kannattaa. Verhot on ostettu tori.fin kautta kankaana hintaan 20€, erittäin hyvälaatuista paksua Ikeean kangasta. Matto on Annon valikoimaa, kirpparilta 30€, uudenveroinen ja uutena taitaa olla reillusti yli 100€. Ikean tyynynpäälliset 1€/kpl kirpparilta ja punainen pikkupöytä 10€ kirpparilta. Kukkien alla olevan laatikon mies on tehnyt joskus ala-asteen puutöissä, maalasin mustaksi.  Kattokruunu myös tori.fin kautta 20€, ikean ledsarjaa.
 
Eli kierrätys kunniaan :)

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Hieman erilainen joulu

Meillä olikin tänä vuonna hieman erilainen joulu. Vauvamme päättikin tulla maailmaan rv 39+4 eli 23.12.
 
Kävimme päivystyksessä lauantaina 20.12 kun minulla alkoi kauhea kutina jalkapohjissa ja kämmenissä. Olin illan käyrillä ja tutkimuksissa, mutta maksa-arvot oli kaikki kunnossa ja päästiin kotia lähtemään. Lääkäri tuumasi vielä ultran jälkeen, että tuskin tämä täältä ennen joulua on tulossa, joten asennoiduin viettämään vielä joulun tukalan olon kanssa. Supistuksia ja kipuja oli ollut jo viikon ja yöunet oli muutaman tunnin luokkaa, joten olin jo aika väsynyt olotilaan.
 
Toisin kuitenkin kävi ja vedet menivät maanantaiaamuna, illalla mentiin sairaalaan ja pitkän koitoksen jälkeen pieni mies oli syntynyt tiistaina klo 17.20. Ajattelin tehdä vielä erikseen postauksen synnytyskertomuksen merkeissä. Kotiin päästiin 25.12 eli jouluni vietin sairaalassa.
 
 
 
 
Vauvan kanssa arki on lähtenyt luistamaan hyvin. Nukkuu kohtuullisesti :D Kuten äitikin. Palailen meidän vauva-arkeen jo ihan lähipäivinä. Nyt on taas intoa kirjoitella, kuvailla jne. Joten toivotaan, että blogikin vilkastuu.