tiistai 28. lokakuuta 2014

Uutta tukkaa ja hyvää ruokaa

Viikonloppuna päätin ex-tempore pyörähtää kampaajalla, kun hiukset ovat jo pitkään olleet niin järkyttävät. Pidennyksethän lähtivät jo kuukausi sitten, joten oli ehkä jo korkea aika saada jotain muotoa tähän päähän. Onpahan nyt jotenkin valmistauduttu alkavaan pikkujoulu- ja juhlakauteen. Pää kaipasi myös väriä joten heivasin purkin jos toisenkin päähäni, lopputulema ei ole sitä mitä piti, mutta kelpaa toistaiseksi..
 
 
Lauantaina alkoi myös virallisesti mammavapaa ja mikäs sen parempi syy lähteä työkavereiden seurassa ottamaan kauheita ruokaövereitä. Juhlavaatetuksen suhteen alkaa jo olla ongelmia sopivuuden kanssa, mutta löytyi sieltä kaappien kätköistä yksi mekko, joka meni kutakuinkin narisematta päälle.
 

Tässä möhikseni siis rv 31+1.
 
Tällä viikolla ohjelmassa on möllöttämistä ja lisää möllöttämistä. Siivota pitäisi ja vauvajuttuja ehkä katsella jo valmiiksi. Meidän neiti palaa ensi viikolla päivähoitoon lyhyillä päivillä eli maks 5h/päivä ja maksimissaan 13 päivää kuussa ihan sen takia että saisin levättyä ja neitikin on kaipaillut kavereitaan. Todennäköisesti vuoden vaihteessa siirrytään tuohon avoimeen päivähoitoon, joka olisi kolmena päivänä viikossa.. Mutta minä lähden nyt möllöttämään!
 

torstai 23. lokakuuta 2014

Kuulumisia

Hengissä ollaan, kauheassa flunssassa tosin.. Tai flunssakin ehkä jo vähän helpottaa, mutta tuntuu ettei kroppa oikein palaudu koko taudista. Lievää kuumettakin oli viikonvaihteessa, kurkkukipua ja järkyttävää tukkoisuutta. Saunassa yritin käydä yhtenä päivänä höyryhengittelemässä, mutta saunomisesta tulee niin kamalat supistukset, että kauheasti ei uskalla löylyissä läträtä. Yöunet ovat olleet jälleen muutamaa tuntia per yö ja välillä tuntuu että piilevä hulluus iskee pintaan. No onneksi enää noin kymmenen viikkoa ;)
 
Mitäs me sitten on touhuttu... Ollaan lämmitelty taloa, kun pakkaset paukkuu jo -15astetta. Ja me ollaan leivottu. Mokkapaloja on ehkä muutama pelti syöty raskauden aikana.. Minulla on kolme asiaa, joita voisin vaikka syödä/juoda jatkuvasti tällä hetkellä: Mokkapalat, karjalanpaisti ja kokis! Neitiä odottaessani maistui nektariinit ja jäiset mansikat, joten pikkasen olisi ehkä ollut terveelllisemmät vaihtoehdot :)
 
 
Mokkapalojen ohje oli lainattu Kinuskikissan sivuilta.. Vasemmalla kuvassa se miltä mokkapalojen piti näyttää ja oikealla minun vääntämä lörttänä!
Nyt on ollut erittäin hyvät ulkoilukelit ja olen yrittänyt päivittäin käydä kävelemässä, vaikka se elämää suurempaa tuskaa tällä hetkellä onkin.. Pitkiä matkoja ei kävellä, lähinnä sellaisia happihyppelyitä, jotka vähän piristää.
 
 
 
 
Mahakuvaa ei tähän hätään ole, viikonloppuna laitellaan sitten kun rv 31 pamahtaa käyntiin! Minä lähden laittamaan nyt karjalanpaistia uuniin ;)
 
Ps. Täytyy lisätä vielä! Neuvokaa, miten mää saan enemmän vettä juotua :D Ongelma on se et unohdan juoda vettä ja nyt tullut noottia neuvolasta et pitäisi juoda enemmän mut unohdan koko ajan. Yritin jo laittaa kannun pöydälle ja et pitää juoda tietyn ajan sisään mutta kun en muista!
 
 

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Äiti on terve kun se leikkii, siis hiuskriisi

Minullahan lähti pidennykset ja aika tukko omiakin hiuksia, kun allergia iski. Nyt alta on paljastunut kivasti kasvanut, mutta ei minkään värinen/näköinen hiuskuontalo. Monta viikkoa olen jo miettinyt, mitä tehdä tälle tukalle, mutta kun en osaa päättää. Jotain radikaalia ja ihan uutta, luonnollisesti. Tarkoitus olisi kasvattaa pidempää tukkaa, joten pituudelle tuskin teen muuta kun käyn siistimässä latvat. Mutta se väri... Löysin sitten puhelimestani sovelluksen, jolla sai testattua hiusvärejä ja siitäkös se riemu repesi. Ilmaisversiossa ei kauheasti värivaihtoehtoja ole, mutta kyllä siitä riemua yhdelle tukkavaivaiselle riitti puoleksi päivää :)
Punainen olisi tietty ihana, mutta värjäämisprojekti monta kertaa kuussa ei houkuta. Ruskea tuntuu tylsältä, vaaleaa minulla ei koskaan ole ollut. Alan nyt ehkä taipua jonkinlaiseen vaalean ja ruskean välimuotoon, ehkä jotain liukuvärjäystä tai raitaa. Musta minulla on ollut jo kauan, joten nyt pitää jotain uutta keksiä.. Tässä vielä iiiihan blondi vaihtoehto..
 
Ei osaa päättää.. Jotenkin tuo vaalea vetää puoleensa, mutta jotenkin luulen sitten taas päätyväni punaiseen.. Kivat olisi liukuvärjätyt vähän tähän tapaan.
 
 
Mutta sellaiset ongelmat tänään, lonkkiin sattuu niin pirusti. Seisominen vaikeaa ja unta saatu viime yönä taas tunnin pätkissä. Ihottuma viimein helpottaa ja sen puolesta yöunet paremmat, mutta ainahan sitä joku riesa on. Jos ei muuta niin juostaan vessassa :D Onneks alkaa kohta loppusuora!

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Neuvolakuulumisia

Viime viikolla kävinkin sitten neuvolassa ja kuulumiset oli ihan hyvät. Tähän mennessä neuvolassa käymiset ovat olleet kuukauden välein, koska aikaisemmassa raskaudessa oli niin paljon ongemia. Viikon 30 jälkeen alkoi hiipiä raskausmyrkytys ja sairaalassa olin tutkimuksissa muutaman yön viikolla 36. Lisäksi istukan toiminta huonontui viikolla 39 ja sain jo ajan käynnistykseen, mutta neiti päätti lähteä syntymään itsekseen käynnistämisaamuna.
 
Mutta tässä niitä neuvolakuulumisia rv 28+3. Laitoin sulkuihin aikaisemman kerran tiedot eli viikon 23+6.

Paino +200g/vko (koko raskaudessa tullut 8kg)
Verenpaine 115/75 (106/62)
Hb 131 (132)
Sf 28 (23) yläkäyrillä mennään...
Raivotarjontaa epäili
Syke 166, herra liikkui kuuntelun aikana kovasti

Ja tässä vielä muhkea mahakuva viikolta 29+0

                     
 
Ihottuma on hieman helpottanut, ongelma oli annostuksen suuruus, otin kaksi tablettia kerralla, kuten lääkäri määräsi. Seurauksena valvottu yö, kun tuntui että kurkku turpoaa, kieltä kihelmöi ja naamaa kuumotti. Neuvolasta ohjeisti pienentämään annosta. Nyt otan yhden tabletin aamulla ja 1,5 tablettia illalla. Joten kuten pärjäillään vaikka kutittaa edelleenkin ja ihottumaa puskee. Voi olla, että uudestaan käydään näytillä, mutta seurataan nyt hetki..
 
Ensi viikolla ohjelmassa sokerirasitus, hieman tälleen myöhäisenä mutta en ole yksinkertaisesti jaksanut raahautua labraan muutaman tunnin yöunien jälkeen, joita olen nyt nukkunut kutinan, kipuilujen ja vessassa juoksemisen takia.

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Terveiset päivystyksestä


Viime päivinä on ollut hiljaista, olen ollut todella kipeä ja huonovointinen. Syynä ei ole olleet supistukset vaan järkyttäväksi mennyt ihoni! Viikko sitten huomasin muutaman näppylän kyynärpäässäni, joita pienen kutinan takia näytin neuvolalääkärille. Hän määräsi hydrokortisonivoidetta. Torstaihin mennessä ihottuma oli jo sen verran paha, että kävin yleislääkärillä Terveystalolla, jossa määrättiin tuulixia allergisen reaktioon ja käskettiin jatkaa kortisonia.

Lääkkeistä ei kuitenkaan ole ollut mitään hyötyä, viikonloppuna tilanne räjähti sietämättömäksi. Iho on järkyttävän näköinen, kuumottava ja kutina vie yöunien lisäksi järjen. Ilmassa on ollut pieniä itkupotkuraivareita :( tältä iho sitten näytti eilen illalla!
 
 
Lääkärissä meni alle 5 minuuttia, diagnoosi epäselvä. Kokeillaan nyt viikko nelinkertainen annos Tuulixia ja jos ei hyödytä niin lisätutkimuksiin. Turhauttavaa, mutta kokeillaan ja toivotaan, että helpottaa.