perjantai 19. syyskuuta 2014

Peba ylös penkistä.. tai sitten ei..

Aikaisemmin olen ollut innokas kuntosalilla kävijä, jopa neljäkin kertaa viikossa. Lisäksi olen käynyt erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla kuten spinningissä ja erilaisilla Les Mills tunneilla. Lenkillä kävin silloin tällöin, pituudet vaunujen kanssa vaihtelivat 3-7 km. Eli tykkäsin liikkua. Mutta kuinkas sitten kävikään..
 
Raskauden myötä ensimmäiset 12 viikkoa olin täysin petikunnossa, joten liikunta rajoittui akselille sohva-jääkaappi-sohva tai välillä ihan vaihtelun vuoksi sohva-huussi-sohva. Samalla painokin hyppäsi sen viisi kiloa.
 
Viikosta 15 eteenpäin olen yrittänyt pitää edes jonkin verran liikkumista yllä, välillä työssä käyminen kävi urheilusuorituksesta. Pisin reissu on ollut neidin kanssa tehty kahden tunnin sienireissu, itse sieniä ei pahemmin kerätty, mutta neidille riitti riemua pelkästään siitä että etsittiin metsästä jotakin! Arvatkaa vaan olinko kipeä tämän reissun jälkeen! Lisäksi käytiin päivittäin kävelemässä noin kilometrin kävelylenkki läheisellä pellollamme.
 
Nyt viikon 26 alkaessa liikkuminen alkaa olla jo aika tuskaista. Ei vatsan koon takia, mutta supistuksien, lonkkakipujen, nivuskipujen sekä selkäkipujen takia. Kotona perusasioiden/kotitöiden tekeminen vielä menee, toki niidenkin suhteen on välillä huonompia päiviä. Mutta liikunta on enää risteykseen postilaatikolle ja takaisin.
 
 
Välillä sitä miettii kauhuissaan, että vielä kolme kuukautta jäljellä ja kuuntelee vielä enemmän kauhuissaan lääkärin lohduttavia sanoja "tuskin tää tästä sitten selkäkipujen osalta ainakaan helpottaa". Tylsäähän tämä kotilepo on, mutta minkäs voi. Välillä olen kateellinen niille odottajille, jotka jaksavat ja voivat olla töissä tai treenaavat ja pystyvät liikkumaan raskauden viime metreille saakka. Mutta ei auta surkutella, ensimmäinenkään raskauteni ei ollut helppo, joten tiedossa oli, että tämäkään sitä  tuskin tulee olemaan, pelkästään jo reuman takia.
 
Tänään olen ollut kuitenkin ahkera, ottanut niskalenkin itsestäni ja raivannut kaikki nussakat kodinhoitohuoneesta ja kuvannut kaiken kirpparilta jäljelle jääneen roinan myyntiin. Hyvä minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti