perjantai 8. toukokuuta 2015

Raskaudesta toipuminen ja liikkuminen

Synnytyksestä alkaa olla kohta jo viisi kuukautta niin ajattelin kirjoitella, miten olen toipunut  ja kuinka kroppa on palautunut lähes vuoden koitoksesta. Raskaushan oli tälläkin kertaa suht vaikea. Alun pahoinvointi oli huomattavasti pahempaa kuin esikoisen aikaan ja sitä kesti sen ensimmäiset kolme kuukautta, jonka aikana paino nousi pelkästään jo viisi kiloa. Söin mitä maistui ja sattumoisin suolainen ja rasvainen ruoka oli suurinta herkkua. Painon nousu kuitenkin tasaantui ja koko raskauden aikana minulle kertyi painoa noin 15 kiloa. Esikoisen aikaan painoa kertyi lievan raskausmyrkytyksen ja nesteen kerääntymisen takia 20 kiloa. Olen kuitenkin ollut onnekas sen suhteen, että olen molemmista raskauksista sekä synnytyksistä palautunut erittäin hyvin ja nopeasti. Esikoisen synnytyshän päättyi keisarinleikkaukseen. Veikan kanssa kyseessä oli alatiesynnytys. Molemmista kerroista on jäänyt hyvä fiilis, mutta toki alatiesynnytyksestä itse palauduin nopeammin ihan jo sen takia että pääsee nopeammin liikkumaan synnytyksen jälkeen. 

Mutta palautumisesta.. Tämän kuvan lainasin instagramistani ja on otettu tasan viikko synnytyksestä.. Maha siis täysin melkein vielä jäljellä :D Paino synnyttämään lähtiessä oli 65 kg ja kotiuduttua 25.12 kävin vaakalla ja painoin 58kg eli laitokselle jäi jo melkein 7kg.
Otin ensimmäiset mittaukset kropasta noin kolme viikkoa synnytyksestä:
Rinta (mita rintojen alta) 73cm
Vyötärö 85cm 
lantio 89 cm 
reisi 54cm

Tällä hetkellä liikunta on lähinnä ulkoilua ja vaunulenkkeilyä. Muutaman kerran olen salilla pyörähtänyt, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti liikuntaa tulee harrastettua, ihan jo nivelkipujen takia. En ole ottanut stressiä, olen palautunut erittäin hyvin joka tapauksessa. Tässä eilen ottamani kuva ja mitat :)


Paino tänään 51,5kg 
Rinta 69cm
Vyötärö 76cm
Lantio 85 cm 
Reisi 50cm

Seuraavaksi tarkoitus olisi saada lääkitys kuntoon, jotta nivelet parantuisivat ja kestäisivät rasitusta. Sen jälkeen aloitan salitreenit, jotta saisin lihasmassaa takaisin ja haluan aloittaa ruokavalion, jotta saisin myös vanhaa terveellistä ruokarytmiä sekä itselle että lapsille. Nyt olen kuitenkin jo erittäin tyytyväinen siihen, miten kilot ja sentit ovat lähteneet ja oma vanha kroppa alkaa palaamaan. Kesällä ohjelmassa olisi suunnitelmissa patikointia, ratsastamista, porrasjuoksua tai kävelyä. Liikkumista joka tapauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti